Известие

Collapse
No announcement yet.

Климатик

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Климатик

Проблемът е следния, при пускане на климатика като се даде газ климатика изключва. Ходих по майстори и те казаха, че е някакво управление на климатика и трябва да го прави при доста високи обороти, но то го прави не 1500 оборота. Също така не прави добра температура, а го напълниха(незнам дали е до горе) и не изпуска отникъде. Казаха ми, че може да има пробит маркуч и да смуче от топля въздух и го смесва със студения - днес проверих колкото можах и няма пробив никъде. Вече незнам какво става Казаха ми, че не прави добра температура, защото трябва да се измият радиаторите-измих ги и нищо не се подобри! Някой да има идея, какво става?

Alfa 145 1.3 boxer, 96 godina-"Бах, мама му, тая имала чип":каза бате БОБО
    Fiat Bravo 1.6 1997
    Fiat COUPE 2.0 16V

Климатика ти изключва от много високо налягане в системата А проблема може да бъде разни запушени маркучи или нещо от сорта трябва си сервиз за климатици
    0888 232 484 - Бобо Extreme Service
    sigpic
    Alfa 145 QV Turbo VS Alfa GTV 3.2 24V 04'
    Alfa 156 05' 1.9 16V M-JET, Fiat Brava 1.9 JTD , Алфа 164 Super, Alfa 147 JTD малкото GTA, Alfa 155 2.0 16v Super

Comment

Значи днес ходих до сервиза и ми казаха, че трябва да се свалят радиаторите и да се почистят, също така и филтъра на климатика; ако не може да се почисти - да си купя нов на цена - 90лв. Какво да правя? Да я оствям ли утре да ги правят тези процедури, за които ми искат 60лева или НЕ ? Вече нямам доверие на никого Възможно ли е от тези неща да не ми прави добра температура, в момента духа като вентилатор

Fiat Bravo 1.6 1997
      Fiat COUPE 2.0 16V

Comment

ф

Духа като вентилатор заради филтъра на купето 100% тие пълен с листа косми пръхоляк и други гадости.Ако не ти се дават пари за нов (като мен) можеш да направиш следната манипулация: сваляш го и го почистваш колкото може с прахосмукачка,както и около него,след това взимаш обезмаслител,пръскаш,изчакваш 2 мин и го изплакваш.Тая процедура я повтаряш докато спре да пуска 4ерно.Като изсъхне имаш почти нов филтът.
        Успех
        Alfa Romeo 146 TI 97 FACELIFT

Comment

Re: ф

Първоначално публикувано от IXIBIT
          Духа като вентилатор заради филтъра на купето 100% тие пълен с листа косми пръхоляк и други гадости.Ако не ти се дават пари за нов (като мен) можеш да направиш следната манипулация: сваляш го и го почистваш колкото може с прахосмукачка,както и около него,след това взимаш обезмаслител,пръскаш,изчакваш 2 мин и го изплакваш.Тая процедура я повтаряш докато спре да пуска 4ерно.Като изсъхне имаш почти нов филтът.
          Успех
          Същия ефект - проверено многократно - е да го пуснеш в машината за миене на чинии на някоя дзверска програма( но без сушене, щото може да се стопи лепилото), за загорели тенджери например. После го оставяш на слънце да изсъхне едно хубаво и готово. Обезпрашаване, изпиране и обезмасляване с едно движение...

Става като нов поленовия филтър. Това го правех навремето, когато филтрите или ги нямаше, или бяха доста скъпи, сега са по 16-20 лева и просто не си струва занимавката.
          Volvo XC90 D5 '06
          Alfa Romeo Spider 2.0 '90
          Lancia Ypsilon 1.2 '00

ex Alfa Romeo 156 1.9 JTD SW Distinctive '02
          ex Jeep Grand Cherokee 3.1 TD Limited '00
          ex Alfa Romeo 166 2.4 JTD Q2 '99

Comment

Още онзи ден го изпрах и не се оправи. Днес ходих на сервиз и почистиха радиатора и филтъра на климатика и се оправи. Проблемът беше, че първите "майстори"(да им се пре**ебат техните климатици дано ) бяха напълнили яко масло в системата е се получава налягане и не духа хубаво. Днес като направих всички тези манипулаци климата си сработи добре

PS: За пореден път БОБО се оказа прав, че прави високо налягане!!!

Fiat Bravo 1.6 1997
            Fiat COUPE 2.0 16V

Comment

а колко парички ти взеха за тая процедурка?
              Peugeot 607 2.7 HDI 204 hp
              EX: Alfa Romeo 156 1.8 TS 144 hp ГИ
              EX: Alfa Romeo 146 1.6 Boxer

Comment

50 лева, но нещо пак не прави много добра температура , но моят климатик е поставян допълнително в Италия, не е фабричен. Казаха ми, че не може да направи същата температура като оригиналния и за сега съм 100лв. назад и нямам нормален климатик Имам съмнения, че меша топлия въздух от парното със студения от климатика, но незнам какво да правя играх си с жилата за парното, но все същото. Също така ми казаха че трябва да си сменя филтъра, но няма да се подобри много положението. Сега незнам колко са добри тези майстори, но ако няма друго решение на проблема няма да ползвам толкова климатика, повече за дълъг път - да може да охлади хубаво и тогава да има ефект. Ако някой се сеща за нещо да казва

Fiat Bravo 1.6 1997
                Fiat COUPE 2.0 16V

Comment

Аз днес напълних моя и тръгна но се случи нещо мнооого странно Като тръгна през 2-3 секунди включваше и изключваше компресора но след известно време се оправи и сега е супер.Сигурно някое реле е било залепнало Сега всичко е наред само трябва да си сменя филтъра на купето и е ОК
                  Fiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
                  Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
                  Piaggio Liberty 05" 50cc 2T

Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex

Comment

Аз да питам на моя нещо трябва ли да му се допълва или някаква профилактика - не съм правил нищо такова - освен смяна на филтъра , а вече второ лято.(па в Италия кога е пълнен е друг въпрос) Та не знам да го допълвам ли или май по добре да не го пипам щото си духа студено - даже доста студено и ако не го сложа на 23 градуса става доста хладно.
                    2.0 8V - R4 T.S -164 Super -ЕX, 2.5 12V - V6 - 155 Super-EX, 3.0 24V - V6 - GTV CF3 -EX
                    CLK 430 - V8 Monster-EX, Семейна Корола е150, 3-ка е36 за кеф

Comment

Първоначално публикувано от BatVas
                      Аз да питам на моя нещо трябва ли да му се допълва или някаква профилактика - не съм правил нищо такова - освен смяна на филтъра , а вече второ лято.(па в Италия кога е пълнен е друг въпрос) Та не знам да го допълвам ли или май по добре да не го пипам щото си духа студено - даже доста студено и ако не го сложа на 23 градуса става доста хладно.
                      Направи си едни замервания както съм описал тук

http://www.lancia-bg.com/forum/viewtopic_3201_15.html

и ще видиш на кво дередже е системата
                      Volvo XC90 D5 '06
                      Lancia Ypsilon 1.2 '00

Comment

А как се чистят питите на 145/146 че моята лъха на мухал......предполагам не е само моята

Comment

Това ми се струва доста полезно
                          Сега ме вкара в приключение, ще ходя да го меря утре колко показва
                          sigpic

Comment

Ако някой предложи с препарат-не става.......пробвано е и резултата е добър,но най-много за 5-6 дена и после пак мирише.
                            А препарата струва към 20 лв

Comment

Първоначално публикувано от IXIBIT
                              А как се чистят питите на 145/146 че моята лъха на мухал......предполагам не е само моята
                              Питите се чистят с пароструйка, ама по-отдалеч, че ще им изкривите пластинките.

Предната пита е кондензатор на климатика, задната е радиатор на двигателя, на нея при повечето италиански коли е закачена и перката. Каналчетата се набиват с боклуци и въздуха не може да преминава. Много мърсотия се натрупва между двете пити също. Много често се задръстват с листа, косми, насекоми и всякаква гнус и гад, и нито климатика може да изстудява, нито двигателя да се охлажда добре. Малко почистване върши чудеса.

При теб лъха на мухъл от изпарителя, той по принцип е постоянно влажен и е истински развъдник на микроби и гъбички.

Антибактериален спрей, от 6 до 20 лева, има ги в Метро Практикер, Хит и къде ли не. Тези, които се продават за автомобилни климатици, най-вече по бензиностанциите, са 2 до 3 пъти по-скъпи от тези за битови климатици, а вършат същата работа.

Аз предпочитам битовите атнибактериални, щото са с по-готин аромат

Важно е да имат дълго маркуче(нонякога е хванато с ластиче за балона, понякога е навито под капачката), имайте предвид че често се откача и изпада по рафтовете на магазините и после няма как да напръскате изпарителя и въздуходовите отвътре.
                              Volvo XC90 D5 '06
                              Lancia Ypsilon 1.2 '00

Comment

Working...
                              X